jueves, 16 de diciembre de 2010
Sobre els videotutorials
Considero el videotutorial una eina perfecta per treballar a l'entorn digital. A l'hora de proposar tasques als alumnes sovint m'he trobat amb múltiples i diverses dificultats que els alumnes troben per portar a terme les tasques encomanades i ha estat força estressant anar d'alumne en alumne explicant el procès. Amb el videotutorial l'explicació de la tasca i del mètode de treball és molt gràfic i clar i es poden seleccionar i mostrar els llocs on han d'anar, a més l'ús de la veu també és un suport óptim. És evident que perque sigui una eina útil, ha de tenir una estructura clara i àgil i aconsseguir això suposa una preparació prèvia molt rigorosa,sinó pot crear confusió. Després de preparar el meu primer videotutorial he vist que no és facil coordinar la veu i les imatges i que tot el procès requereix molta pràctica. En quant a les possibles aplicacions i usos en la meva pràctica docent, enumeraré nomès algunes, per exemple: com a demostració pràctica de tasques que han de preparar els alumnes, sobretot quan es tracta de fer servir algunes eines informàtiques o visitar diferents pàgines. També considero els videotutorials molt eficients per a l'aprenentatge i pràctica d'idiomes i seria una tasca enriquidora que els alumnes preparessin els seus videotutorials en anglès i sens dubte a ells també els hi agradaria.
martes, 23 de noviembre de 2010
Xarxes socials i espais d'afinitat
He explorat i participat en diversos espais d'afinitat.
Per a les classes el que més he utilitzat ha estat la Blogosfera. Des de fa uns cursos acostumo a crear un blog per grup i així tenim no nomès un “diari de navegació” de tot el que fem, sinó també un punt de trobada per començar a treballar. Generalment es tracta d'activitats de reforç i ampliació dels continguts treballats a classe i a més de presentar la tasca, els alumnes han de afegir comentaris o posts que incloguin la tasca demanada. També hem participat a la Wikipedia, amb els alumnes dels cicles de grau mitjà d'informàtica, traduint pàgines de l'anglès al català o castellà. Altres espais on he treballat són Youtube, Slideshare i Xtranormal. Tots ells m'han facilitat l'ensenyament de l'anglès.
Un altre espai que utilitzo de forma més personal és el Fliis, que en realitat és un buscador de videos musicals, però compartint el mateix usuari amb altres persones i afegint cançons m'ha permès mantenir contacte amb persones amb les que ja no coincidia i en realitat té el seu encant afegir i escoltar cançons compartides. També he participat en fòrums relacionats amb la llengua anglesa como ara el del WordReference i sempre ha estat una experiència enriquidora.
En quant a les aportacions que m'han semblat interessants destacaría les que giren al voltant de Twitter ja que encara que de tant en tant he intentat entrar i participar, em costa perque desconec l'entorn i em resulta dificil orientar-me, peró després de llegir la defensa que d'aquesta xarxa fan els companys del curs, m'he proposat explorar-la i participar.
En quant a les aportacions que m'han semblat interessants destacaría les que giren al voltant de Twitter ja que encara que de tant en tant he intentat entrar i participar, em costa perque desconec l'entorn i em resulta dificil orientar-me, peró després de llegir la defensa que d'aquesta xarxa fan els companys del curs, m'he proposat explorar-la i participar.
domingo, 31 de octubre de 2010
Propòsit
El meu propòsit quan vaig escollir el curs era formar-me en la creació i utilització de les narracions digitals i en general conèixer el funcionament del format de video per aplicar-ho a l'aula i així afavorir la pràctica i per tant l'aprenentatge de la llengua anglesa. Totes les activitats que hem treballat a classe relacionades amb les eines TIC o TAC han estat molt profitoses perque ens oferien un contexte per a la pràctica de l'idioma que és sovint un aspecte fonamental, ja que la raó de ser de tota llengua es la comunicació i amb l'ús d'aquestes teconologies podiem veure o crear realitats on l'ús de la llengua es feia necessari. En consultar els materials del curs i llegir les reflexions proposades també veig com a objectiu del curs repensar tot l'enfocament que fins ara l'he donat a l'ús de les teconologies i deixar de pensar en termes d'utilitat per començar a donar-li un enfocament més global e integral.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)